Skip to main content

7 Tapijt Onderhoud Tips

1. Stofzuig uw tapijt

De belangrijkste stap naar langdurig plezier, comfort en duurzaamheid van uw tapijt is om het regelmatig te stofzuigen. Hiermee wordt voorkomen dat er vuil in het tapijt achterblijft wat in de pol kan worden getrapt.
Het is belangrijk om altijd in de richting van de pol te stofzuigen en reinigen, schoonmaken en stofzuigen tegen de richting van de pol kan schade aan uw tapijt veroorzaken.

2. Gebruik een lepel voor vlekken

Wanneer u hebt gemorst op uw tapijt moet dit direct worden behandeld door de vlek uit uw vloerkleed te scheppen met een ronde lepel. Beweeg altijd in de richting van de pol, niet er tegenin omdat u de vlek dan in het tapijt wrijft. Nadat u het grootste gedeelte van de vlek met de lepel hebt verwijderd giet u zout over de plek zodat het zout de vloeistof absorbeert als een spons. Zodra het zout de vloeistof heeft opgezogen, gebruikt u opnieuw de ronde lepel om de rest op te lepelen en dept u de plek af met een vochtige handdoek.

3. Losse draden

Als er losse draden in uw tapijt zitten, stofzuig uw tapijt dan eerst, trek ze er niet uit. Als de losse draden er nog steeds zijn na het stofzuigen, knipt u ze met een scherpe schaar uit het tapijt.

4. Tapijten in zonlicht

Als uw tapijt in het zonlicht wordt geplaatst, is het belangrijk om het zo nu en dan 180 graden te draaien, vanwege het zonlicht kan kleurverschil in uw tapijt worden veroorzaakt. Door uw vloerkleed te draaien, laat u uw tapijt op een gelijkmatige manier kleuren. Na verloop van tijd zal materiaal dat in direct zonlicht ligt vervagen.

5. Opslag en verplaatsen

Rol uw tapijt op als u het wilt opbergen of verplaatsen. Dit voorkomt dat er zich plooien en vouwen in het tapijt vormen. Bewaar uw tapijt opgerold op een donkere en koele plaats om het te beschermen tegen vocht.

6. Een keer per jaar

Stofzuig de achterkant van uw tapijt elk jaar om ervoor te zorgen dat er geen stof en vuil meer vastzit in uw tapijt.

7. De belangrijke om niet te doen

Gebruik geen chemische reinigingsproducten voor uw tapijt. Gebruik niet veel water als u vlekken schoonmaakt. Stofzuig niet tegen de pol in.

Als u niet zeker weet hoe u een vlek het beste schoon kunt maken, is het altijd mogelijk om ons een e-mail te sturen via info@ebru.nl